Dondurma kurabiye hamuru için gerekli malzemeler ve hazırlık aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 200 gram tereyağı veya margarin - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 adet yumurta - 1 su bardağı pudra şekeri - 1 su bardağı nişasta - 1 çay bardağı damla çikolata - 3,5-4 su bardağı un - 1 paket vanilya - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Hazırlanışı: 1. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırın. 2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 3. En son damla çikolatayı ekleyip karıştırın. 4. Hamurdan dondurma kaşığıyla parçalar alıp elinizle bastırıp şekil verin. 5. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.