Patlıcanın en güzel dolmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 6 orta boy patlıcan - 300 gr orta yağlı kıyma - 2 baş soğan - 2 büyük boy domates - 2 çorba kaşığı dolmalık pirinç - 1 çorba kaşığı margarin - 1 limon - Yarım demet maydanoz - Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: 1. Patlıcanların kabuğunu alaca şekilde soyun ve enine ortadan ikiye bölün. 2. İçlerini özel bir oyacak veya keskin bir bıçak yardımıyla dikkatlice oyarak boşaltın. 3. İç harcı hazırlamak için kıymaya, yıkanıp süzülmüş pirinç, rendelenmiş soğan, küçük parçalara doğranmış domates (veya biraz sulandırılmış domates salçası), ince doğranmış maydanoz ve tuz ekleyip iyice karıştırın. 4. Hazırlanan harcı patlıcanların içine doldurun ve oyduğunuz parçaları kapağı gibi kullanarak kapatın. 5. Dolmaları derin bir kabın içine düzenli bir şekilde yerleştirin. 6. Üzerini örtecek kadar su ekleyin, limon suyu ve margarini ilave edip orta ateşte pişirin. 7. Patlıcanlar yumuşayıp içindeki pirinç pişince ateşten alın. 8. Dolmaları servis tabağına alın ve tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.