Kuru patlıcan ve biber dolması yapmak için gerekli malzemeler: 15 biber – 15 patlıcan kurusu; 2 bardak pirinç; 3 tane kıyılmış kuru soğan; 1 kaşık biber salçası; 1 kaşık domates salçası; 1 tatlı kaşığı kuru nane; Yarım demet kıyılmış maydanoz; 1-2 kıyılmış domates; 1 yemek kaşığı hakiki nar ekşisi; Zeytinyağı, tuz, pul biber. Yapılışı: 1. Kuru patlıcanları ve dolmalık biberleri tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. 2. Soğanlar, domates, maydanoz, biber ve domates salçasının yarısı, tuz, pirinç, nane, zeytinyağı, nar ekşisi ve pul biberi karıştırın. 3. Hazırladığınız karışımı kuru biber ve patlıcanların yarısını dolduracak şekilde doldurun. 4. Tencereye, alta patlıcan üste biber olacak şekilde dizin. 5. Üstlerine düz bir porselen tabak ters çevirerek koyun. 6. Dolmaların 1 parmak geçecek kadar su doldurup, kapağı kapatıp kaynamaya bırakın. 7. 30 dakika kaynattıktan sonra ayrı bir yerde zeytinyağında kalan salçaları ocakta yakın. 8. Tencereden porselen tabak alıp bu sosu dökün ve 15 dakika daha pişirin. 9. 30-40 dakika demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Püf noktası: Patlıcan ve biberleri çok haşlamayın, sadece yumuşamaları yeterli. Pirinçli harç çok sulu olursa dolmalar yumuşak olur ve pişerken açılabilir. Hafif nemli, ama koyu kıvamlı bir iç harç idealdir. Dolmaların açılmasını önlemek için tencereye dizdikten sonra üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın. Dolmalar zeytinyağlı olduğu için kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi gerekir.