Buradasın
Döküm tartolet kalıbında neler yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı döküm tartolet tarifi malzemeleri:
- Tartolet hamuru için: un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta, kabartma tozu 3.
- Krema için: süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta, un, tereyağı, vanilya, krema 4.
- Üzeri için: meyveler (muz, çilek, nar gibi) 4.
Yapılışı:
- Hamur malzemeleri karıştırılıp buzdolabında dinlendirilir 13.
- Dinlenen hamur tartolet kalıplarına göre parçalara ayrılır ve kalıplara yerleştirilir 3.
- Hamurların kabarmaması için üzerlerine çatal yardımıyla delikler açılır 3.
- Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir 3.
- Pişen tartoletler kalıptan çıkarılır, krema sıkma poşetine alınıp tartoletlerin içine sıkılır ve meyvelerle süslenir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: