Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tartolet pasta yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Tart hamuru için: 200 gram yumuşatılmış tereyağı, yarım çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı sirke, 4-5 su bardağı un 1.
- Kreması için: 2 adet yumurta sarısı, 1 litre süt, 4 yemek kaşığı mısır nişastası, 4 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı toz şeker 1.
Yapılışı:
- Tart hamuru: Bütün malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun 1.
- Hamurdan parçalar koparıp tezgahın üzerinde merdane yardımı ile ince olacak şekilde açın 1.
- Bardak yardımı ile yuvarlak kalıplar çıkarın ve tart kalıbını yağlayıp içlerine yerleştirin 1.
- Çatalla içlerini delip kabarmamasını sağlayın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 12.
- Krema için: Bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, ocağın altını açıp fokurdayana kadar pişirin 1.
- Ocaktan alıp ılıdığında içerisine 1 paket krema ve 1 paket krem şanti koyup çırpın 1.
- Tartları servis tabağına alıp üzerine kremayı dökün ve muz ile süsleyin 1.
Bu tarif, çikolatalı veya meyveli gibi farklı varyasyonlarla da yapılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: