Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tartolet yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı un, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 125 gram tereyağı, 1 yumurta, 1/2 paket kabartma tozu 1.
- Krema için: 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilin 1.
- Üzeri için: 1 çay bardağı yaban mersini, 5-6 adet çilek 1.
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Un, pudra şekeri, kabartma tozu, tuz ve tereyağını karıştırın. Yumurtayı ekleyip hamuru toplayın, streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin 13.
- Krema hazırlığı: Süt, un, yumurta sarısı, toz şeker ve vanilini tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağı ekleyin 1.
- Pişirme: Hamuru tartolet kalıplarına göre eşit parçalara bölün, kalıplara yerleştirin ve 180 derece fırında pembelişinceye kadar pişirin 13.
- Son dokunuşlar: Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıt ve ağırlıkları alın, 5 dakika daha fırınlayın. Soğuyan tartoletlerin içine kremayı sıkma poşetiyle sıkın, üzerini meyvelerle süsleyin 13.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: