Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pratik tartolet kalıbı yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamur Hazırlığı: 250 gram soğuk tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurta ve 3-4 su bardağı unu bir kapta yoğurun 2. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip kontrollü bir şekilde un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin 2. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin 2.
- Kalıpların Hazırlanması: Dinlenen hamuru unlu bir yüzeye alıp merdane ile açın 2. Hamurun kalınlığı yaklaşık 5 mm olmalıdır 2. Tartolet kalıplarını yağlayın ve açtığınız hamurdan parçalar keserek kalıplara yerleştirin 2. Hamurların üzerine çatalla birkaç delik açarak hava almasını sağlayın 2.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180°C fırında, hamurlar altın rengi alana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin 23. Piştikten sonra kalıplardan çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın 2.
- Doldurma: Soğuyan tartolet hamurlarını kremayla doldurun 2. Üzerini taze meyvelerle süsleyin 2. Dilerseniz çikolata sosu veya jelatin ile üzerini kaplayarak görselliğini artırabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: