Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pratik tartolet kalıbı yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, tartolet yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamur Hazırlığı 34. Un, pudra şekeri, kabartma tozu ve tereyağı karıştırılır, yumurta eklenerek hamur toparlanır 34. Hamur streç filme sarılarak buzdolabında 30-60 dakika dinlendirilir 34.
- Şekillendirme 34. Dinlenen hamur, tartolet kalıbına göre eşit parçalara bölünür ve her parça hafif açtırılarak yağlanmış kalıplara yerleştirilir 34. Hamurların kabarmaması için çatalla birçok yerinden delinir 34.
- Pişirme 34. Hamur, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembelişinceye kadar pişirilir 4.
- Krema ve Süsleme 4. Krema hazırlanır, soğuduktan sonra içine sıvı krema ve vanilya eklenip çırpılır 5. Hazırlanan krema sıkma poşetine alınarak tartoletlerin içine sıkılır ve meyveler ile süslenir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: