Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır leblebi, leblebinin çıtır bir doku kazanması için özel işlemlerden geçirilmesiyle üretilir 2.
Çıtır leblebi yapım aşamaları:
- Hazırlık: Nohutlar kurutulur 12.
- Kavurma: Kuruyan nohutlar yüksek ısıda kavrularak çıtır hale getirilir 12.
- Karışım: Çıtır leblebi için soya unu, tuz ve sudan oluşan bir karışım hazırlanır 12.
- Son işlemler: Karışıma eklenen leblebiler yüksek ateşte kavrularak çıtır dokusu oluşturulur 12. İşlemin sonunda yağ eklenir ve karıştırılır 12.
- Dinlendirme ve son kavurma: Dinlendirmenin ardından son bir kavurma işlemiyle çıtır leblebi hazır hale gelir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: