• Buradasın

    Evde leblebi nasıl kavrulur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde leblebi kavurmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı nohut 2;
    • su 2;
    • çok az tuz 2.
    Yapılışı:
    1. Nohutu bir gece önceden suyla ıslatın 12.
    2. Ertesi gün suyunu süzüp çok az tuzla harmanlayın 2.
    3. Nohutları yanmaz bir tavaya alın 12.
    4. Üzeri kızarana kadar, tavaya yağ dökmeden ve su ilave etmeden kavurun 12.
    5. Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 2.
    Alternatif olarak, nohutları haşlayıp fırında da kavurabilirsiniz 4. Bunun için:
    1. Haşlanan nohutların suyunu iyice süzün ve bez havlu yardımıyla kurulayın 4.
    2. Nohutları fırın tepsisine alıp tuz ve istediğiniz baharatlarla tatlandırın 4.
    3. 200 dereceye ayarladığınız fırında 25-30 dakika, her 5 dakikada bir karıştırarak kavurun 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Leblebi yapmak için hangi nohut kullanılır?

    Leblebi yapmak için damla cinsi nohut kullanılır. Bu nohudun bazı özellikleri şunlardır: Natürel 100 adedi asgari 55-57 gram olmalıdır. Kalın kabuklu ve kabuğunu çabuk atma özelliğine sahip olmalıdır. Ayrıca, benzer iklim özelliklerini taşıyan yörelerde yetişen damla cinsi nohutlar da kullanılabilir.

    Sarı leblebi kaç günde kavrulur?

    Sarı leblebinin kaç günde kavrulur sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, sarı leblebinin üretim sürecinde nohutun üç gün içinde üç defa tavlandığı ve bu tavlama işleminin bir ısıtma işlemi olduğu bilinmektedir. Ayrıca, nohutun leblebiye dönüşmesi için yapılan kavurma işleminin 45 ila 60 gün arasında bekletilmesi gerektiği de belirtilmiştir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir: kuryemis.com; memorial.com.tr; corum.ktb.gov.tr.

    Leblebinin püf noktası nedir?

    Leblebi yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Nohut seçimi: Leblebi yapımında kullanılacak nohutların kaliteli olması önemlidir. Haşlama: Sert bir leblebi elde etmek için nohutlar haşlanmadan tavada kavrulabilir. Fırınlama: Haşlanmış nohutlar fırınlanırken, fırının kapağı her 5 dakikada bir açılmalı ve leblebiler bir spatula ile karıştırılmalıdır. Tatlandırma: Ocaktan almadan önce leblebilere tuz eklenebilir.