Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Leblebi tozu, kavrulmuş nohutların öğütülmesiyle elde edilir 2. İşte yapım aşamaları:
- Nohut Seçimi: İyi kalitede kuru nohut seçin 2.
- Haşlama: Nohutları birkaç saat suda bekletip haşlayabilirsiniz, ancak bu adım isteğe bağlıdır 2.
- Kavurma: Nohutları bir tavada veya fırında altın rengi alana kadar kavurun 2. Bu işlem, leblebilerin lezzetini artırır 2.
- Soğutma: Kavrulan nohutları soğumaya bırakın 2.
- Öğütme: Soğuyan nohutları bir baharat öğütücü veya mutfak robotunda toz haline gelene kadar öğütün 2.
- Saklama: Elde ettiğiniz leblebi tozunu hava geçirmeyen bir kapta, serin ve kuru bir yerde saklayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: