Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Leblebinin püf noktaları şunlardır:
- Nohut Seçimi: Leblebi yapımında birinci sınıf, tuzsuz ve doğal nohutlar kullanılmalıdır 2.
- Kavurma İşlemi: Nohutlar odun fırınında ateşinde kavrulmalı ve 3 gün bekletilmelidir 15. Ardından tekrar kavrularak 20 gün kurumaya bırakılmalıdır 15.
- Şerbet Hazırlığı: Şekerli leblebi için, su, şeker ve nişasta kaynatılarak şerbet hazırlanmalı ve bu şerbet kavrulmakta olan leblebinin üzerine dökülmelidir 1.
- Dinlendirme: Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra leblebiler, tel ızgara üzerinde dinlendirilmelidir 2.
- Çeşitlendirme: Leblebinin farklı aromalarda (çikolatalı, acılı vb.) yapılması için, şerbete gıda boyası veya istenilen malzemeler eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: