Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Leblebi yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Nohut seçimi: Leblebi yapımında kullanılacak nohutların kaliteli olması önemlidir 13.
- Haşlama: Sert bir leblebi elde etmek için nohutlar haşlanmadan tavada kavrulabilir 14. Daha yumuşak bir leblebi için nohutlar önceden ıslatılıp 20 dakika haşlanmalıdır 14.
- Fırınlama: Haşlanmış nohutlar fırınlanırken, fırının kapağı her 5 dakikada bir açılmalı ve leblebiler bir spatula ile karıştırılmalıdır 14.
- Tatlandırma: Ocaktan almadan önce leblebilere tuz eklenebilir 14. Ayrıca, farklı baharatlar veya malzemelerle de tatlandırılabilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: