Çin mantısı yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 3 su bardağı un, 1,5 su bardağı sıcak su. İç harç için: 250 gram yağlı dana kıyma, 3 dal taze soğan, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı taze zencefil, 2 yemek kaşığı doğranmış lahana turşusu, 5 dilim havuç turşusu, 3 yemek kaşığı soya sosu. Sosu için: 1 yemek kaşığı susam yağı, 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı limon suyu, 5 yemek kaşığı soya sosu. Pişirmek için: 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı sıcak su. Yapılışı: 1. Un ve sıcak suyu karıştırıp ılınınca hamur toparlanıp dışı pürüzsüzleşinceye kadar yoğurun. 2. Hamurun üzerini örtün ve 40 dakika dinlendirin. 3. Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine tüm iç harç malzemelerini minik küpler halinde ekleyin. 4. Soya sosunu da ekleyip karıştırın. 5. Hamuru yufka inceliğinde açıp yuvarlaklar halinde kesin. 6. Kestiğiniz parçaların kenarlarını oklava ile bir miktar daha inceltin. 7. Hamurların ortasına bir tatlı kaşığı dolusu harç koyun ve kenarlarına hafif su sürerek dilediğiniz şekilde kapatın. 8. Yapışmaz, derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtıp mantıları tabanları aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve kapağı kapalı olarak kızarmaya bırakın. 9. Tabanları kızaran mantıların üzerine sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte hamurlar yumuşayana kadar pişirin. 10. Sos malzemelerini havanda hafif ezerek karıştırıp derin bir kaba alın. 11. Servis esnasında hem mantıların üzerine hem de sosa taze soğan parçaları ekleyebilirsiniz.