Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buharda Çin mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı un, 3/4 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı tuz 13.
- İç harcı için: 200 gram kıyma veya doğranmış tavuk, 1 su bardağı ince doğranmış lahana, 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze soğan, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı susam yağı, tuz ve karabiber 13.
- Sos için: 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı sirke (pirinç sirkesi tercih edilir), 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 13.
Yapılışı:
- Geniş bir kaba unu ve tuzu koyun 1. Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 13. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 20-30 dakika dinlendirin 13.
- Bir kaseye kıyma veya tavuk, lahana, taze soğan, zencefil ve sarımsağı koyun 1. Üzerine soya sosu, susam yağı, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın 13.
- Dinlenen hamuru ince bir şekilde açarak küçük yuvarlaklar (yaklaşık 8-10 cm çapında) kesin 1. Her yuvarlağın ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç harç koyun 1. Hamurun kenarlarını ortada birleştirerek sıkıca kapatın 1.
- Buhar tenceresine pişirme kağıdı veya hafif yağlı bir bez serin 1. Mantıları birbirine değmeyecek şekilde dizin 1. Tencerenin alt kısmına su koyarak mantıları 10-12 dakika kadar buharda pişirin 13.
- Küçük bir kasede soya sosu, sirke, susam yağı ve kırmızı pul biberi karıştırarak sosu hazırlayın 1. Buharda pişen Çin mantılarını sıcak şekilde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: