Buradasın
Cevizli rulo çörek nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli rulo çörek tarifi için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- Arası için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve maya karıştırılır, kontrollü bir şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilir 1. Hamur, yarım saat ile 45 dakika mayalanmaya bırakılır 1.
- Harcın hazırlanması: Haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve şeker karıştırılarak sürülebilir bir kıvam elde edilir 1.
- Şekillendirme: Mayalanan hamur yoğrulur, havası alınır ve büyük dikdörtgen bir form verilir 1. Üzerine haşhaş ezmeli harç sürülür ve tercihe bağlı olarak ceviz serpilir, ardından rulo yapılır 1.
- Son işlemler: Hamur, 2 parmak kalınlığında kesildikten sonra pişirme kağıdı serili kelepçeli bir kalıba dizilir ve mayalanması için bekletilir 1. Mayalanma sonrası üzerine yağlı su sürülerek 190°C fırında 25-30 dakika pişirilir 1.
Alternatif tarif:
- Cevizli rulo çörek (yumuşacık lezzet bombası) tarifi için gerekli malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: