Buradasın
Cevizli çöreğin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli çöreğin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun mayalanması: Hamurun daha çabuk mayalanması için kabın ağzı kapatılıp sıcak bir yerde bekletilmelidir 1.
- Cevizlerin hazırlanması: Cevizlerin rondoda hafifçe iri kalacak şekilde çekilmesi önerilir 2. Toz halde olmaması gerekir 2.
- Katların yağlanması: Aralara sürülen yağın ılımış ve eritilmiş olması, cevizlerin ise bolca serpilmesi önemlidir 24.
- Mayalanma süresi: Hamur ve aralarına ceviz konulan katlar, işlem sonrası tekrar 30-60 dakika mayalanmaya bırakılmalıdır 12.
- Pişirme derecesi: Çöreklerin üstü kızarana kadar, genellikle 190-200 derece arasında pişirilmelidir 12.
Ayrıca, Çankırı'nın Atkaracalar ilçesine özgü cevizli çörek tarifinde, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulmalı ve hamur çok sert olmamalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: