Buradasın
Cevizli hamur işi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli hamur işi yapmak için iki farklı tarif:
- Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi:
- Malzemeler: 5 su bardağı un, 100 gr tereyağı, 2 su bardağı süt, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, 100 gr iri çekilmiş ceviz içi, 1 yumurtanın sarısı 1.
- Şerbet için: 3.5 su bardağı toz şeker, 3.5 su bardağı su, yarım limonun suyu 1.
- Yapılışı:
- Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın 1.
- Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kasede ezin, un, karbonat, tuz ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- İri çekilmiş ceviz içini ilave edip tekrar yoğurun ve yarım saat dinlendirin 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin, yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkar çıkmaz sıcak şurubu üzerine dökün 1.
- Hamuru Cevizli Muhteşem Kerebiç Tatlısı Tarifi:
- Malzemeler: 125 gram yumuşamış tereyağı, 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri, 1 çay bardağı irmik, 1 su bardağından bir parmak eksik incecik ezilmiş ceviz, 2 yumurta (birinin sarısı üstüne ayrılacak), 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un 2.
- Şerbeti için: 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu 2.
- Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırın, azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 2.
- Hamuru 20 eşit parçaya bölüp oval şekilde yuvarlayın, kerebiç kalıbı kullanarak şekil verin 2.
- Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip, üzerlerine yumurta karışımını sürün 2.
- 175 derecede 15 dakika alttan ikinci rafta, sonra 5-7 dakika orta rafta pişirip fırından çıkarın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: