Buradasın
Cevizli hamur işi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli hamur işi yapımı için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı un 15;
- 100 gr tereyağı 15;
- 2 su bardağı süt 15;
- 1 çay kaşığı karbonat 15;
- 1 çay kaşığı tuz 15;
- 100 gr iri çekilmiş ceviz içi 15;
- 1 yumurtanın sarısı 15;
- Şerbet için: 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limonun suyu 15.
Yapılışı:
- Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın 15. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın 15.
- Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kasede elinizle ezin 15.
- Un, karbonat, tuz ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 15.
- İri çekilmiş ceviz içini ilave edip tekrar yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın 15.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin 15.
- Yağladığınız fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün 15.
- Üzerlerine ceviz içi yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin 15.
- Fırından çıkarınca sıcak şurubu üzerine döküp servis tabağına alın 15.
- Servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: