• Buradasın

    Burma tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Burma tatlısı malzemeleri şunlardır:
    • Hamur için: 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 2 kaşık yoğurt, 350 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı sirke, 250 gr nişasta, 500 g şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz 1.
    • İç harç için: 50 g çam fıstığı, 500 g ceviz 1.
    Ayrıca, burmaları yağlamak için 150 gram tereyağı veya margarin de gereklidir 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Sarı Burma Tatlısı'nın püf noktası nedir?

    Sarı Burma Tatlısı'nın püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun İnceliği: Hamurun mümkün olduğunca ince açılması gereklidir. 2. Şeker Kullanımı: Yufkaların arasına şeker konulması, katların daha ayrık olmasını sağlar. 3. Tereyağı: Tatlının üzeri için eritilmiş tereyağı kullanılması, lezzetini artırır. 4. Pişirme Sıcaklığı: Tatlının altının altın sarısı olması için 170 derece gibi orta bir sıcaklıkta pişirilmesi önerilir. 5. Şerbet Sıcaklığı: Tatlının şerbeti soğuk, tatlının ise ılık olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar.

    Burma şöbiyet tatlısı nasıl yapılır?

    Burma şöbiyet tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 10 yaprak baklava yufkası; 5 yemek kaşığı tereyağı; 1 kase Antep fıstığı; Kaymağı için: 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı irmik; Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. 2. Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın, ardından kaynamaya bırakın. 3. Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 1-2 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. 4. Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin. 5. Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin. 6. Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın. 7. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin. 8. 180 derece de 25 dakika pişirin. 9. Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin.

    Burma baklavanın içine ne konur?

    Burma baklavanın içine genellikle ceviz konur. Ayrıca, fındık, fıstık veya badem içi de kullanılabilir.