Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı buğday 1;
- 2 litre su (ihtiyaca göre çoğaltılabilir) 1;
- 2 su bardağı toz şeker 1;
- bal (miktar isteğe göre) 1;
- tarçın 1;
- gül suyu (istenilen miktarda) 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 3 çorba kaşığı nişasta 1.
Yapılışı:
- Buğdayları çok iyi yıkayıp 2 litre su, şeker ve biraz tarçınla normal bir tencerede haşlamaya alın 1.
- Kaynarken üstünden çıkan köpükleri alın 1.
- Su çok azaldıysa ekleme yapın 1.
- Buğdaylar piştiğinde kısık ateşe alıp, su ile açtığınız nişastayı ekleyin 1.
- Uygun yoğunluğa geldiğinde bir taşım kaynatıp, süt, gül suyu ve balı ekleyin 1.
- Süt kesilmesin diye biraz karıştırıp hemen altını kapatın 1.
- Biraz daha tarçın ekleyebilirsiniz 1.
- Kaselere boşaltıp servis edin 1.
Ayrıca, Lübnan mutfağına ait buğday tatlısı tarifi için lezzet.com.tr sitesi ziyaret edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: