Buğday tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı buğday; 2 litre su (ihtiyaca göre çoğaltılabilir); 2 su bardağı toz şeker; bal (miktar isteğe göre); tarçın; gül suyu (istenilen miktarda); 1 su bardağı süt; 3 çorba kaşığı nişasta. Yapılışı: 1. Buğdayları çok iyi yıkayıp 2 litre su, şeker ve biraz tarçınla normal bir tencerede haşlamaya alın. 2. Kaynarken üstünden çıkan köpükleri alın. 3. Su çok azaldıysa ekleme yapın. 4. Buğdaylar piştiğinde kısık ateşe alıp, su ile açtığınız nişastayı ekleyin. 5. Uygun yoğunluğa geldiğinde bir taşım kaynatıp, süt, gül suyu ve balı ekleyin. 6. Süt kesilmesin diye biraz karıştırıp hemen altını kapatın. 7. Biraz daha tarçın ekleyebilirsiniz. 8. Kaselere boşaltıp servis edin. Ayrıca, Lübnan mutfağına ait buğday tatlısı tarifi için lezzet.com.tr sitesi ziyaret edilebilir. Alternatif olarak, pekmezli buğday tatlısı (Köğtür) tarifi için youtube.com ve sofra.com.tr siteleri kullanılabilir.