En güzel buğday çorbası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 su bardağı buğday (akşamdan ıslatılmış); 3-4 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı un; 1 yumurta sarısı; Yarım limonun suyu; 2,5 yemek kaşığı tereyağı; 6-7 su bardağı su (kontrollü eklenmeli, çorbanın kıvamına göre değişkendir); Tuz ve nane. Yapılışı: 1. Buğday ve su bir tencereye alınarak buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlanır. 2. Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve tuz iyice çırpılır. 3. Buğdayın kaynadığı sudan alınarak karışım ılıklaştırılır. 4. Karıştırarak yavaşça çorbaya eklenir. 5. Kaynayınca altı kısılır ve 12-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. 6. Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaynayan çorbaya eklenir. 7. Bir-iki dakika sonra altı kapatılır ve üzerine arzuya göre pul biber serpilerek servis yapılır. Buğday çorbası, yoğurtsuz veya farklı malzemelerle (nohut, et, tavuk, çeşitli sebzeler) de yapılabilir.