Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir kuzu etinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Coğrafi işaret tescili: Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2018 yılında coğrafi işaret tescili almıştır 13.
- Islah çalışmaları: Osmanlı İmparatorluğu döneminde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında devam eden ıslah çalışmaları, Balıkesir'e özgü bir koyun tipi oluşturmuştur 13.
- Beslenme: Geniş ve doğal meralarda kimyasal yemler yerine doğal otlarla beslenmesi, etin daha aromatik ve lezzetli olmasını sağlar 2.
- Serbest gezinme: Hayvanların serbest dolaşarak kas yapılarının daha iyi gelişmesi, etin daha yumuşak ve sulu olmasına katkıda bulunur 2.
- Geleneksel kasap kültürü: Doğru kesim teknikleri ve uygun dinlendirme süreleri, etin kalitesini artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: