Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etten dürüm yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı et 12;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 12;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 adet domates 12;
- 1/2 demet maydanoz 12;
- 1 paket lavaş 12.
Yapılışı:
- Etleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alarak kendi sularında yumuşayana kadar pişirin 12.
- Bir tavaya tereyağı ve baharatları alın, tereyağı eridikten sonra pişen etleri ve tuzu ilave ederek biraz kavurun 12.
- Lavaşı etin suyuna bastırın 12.
- Ardından içerisine etleri, maydanozu, soğanı ve domatesleri ilave edin 12.
- Güzelce sarın ve servis edin 12.
Ayrıca, ev yapımı lavaş kullanarak da et dürüm yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: