Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep dürümünün farkı, kullanılan malzemeler ve sunum şeklinde yatmaktadır. Antep dürümünün bazı özellikleri:
- Malzeme:
- Pide: İnce, yumuşak dokulu ve kenarları çıtır tırnaklı pide kullanılır 4.
- Nohut: Nohut, bir gece önceden ıslatılır, kimyon, tuz, karbonat veya şekerle haşlanır, sıcak servis edilmeden önce ezilir veya püre haline getirilir 4.
- Yeşillik: Sumakla ovulmuş kırmızı soğan ve bol maydanoz kullanılır 4.
- Baharatlar: Pul biber, isot ve kimyon kullanılır 4.
- Limon: Sıkılan taze limon suyu, dürümün yoğun tadını dengeler ve ferah bir his bırakır 4.
- Sunum: Genellikle dürüm şeklinde servis edilir ve üzerine yoğurtlu sos eklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: