Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amerikan usulü turşu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gram salatalık 1
- 1 orta boy soğan 1
- 300 ml elma sirkesi 1
- 140 gram şeker 1
- 200 ml su 1
- 1/4 çay kaşığı zerdeçal 1
- 1/4 çay kaşığı kereviz 1
- 1/4 çay kaşığı kurutulmuş acı kırmızı biber 1
- 2 yemek kaşığı iri öğütülmüş hardal tohumu 1
Yapılışı:
- Sirke, su, şeker, zerdeçal, kereviz, acı biber ve hardal tohumlarını kısık ateşte bir tencereye koyun ve 5 dakika kaynatın 1.
- Karışımı oda sıcaklığında soğutun 1.
- Dilimlenmiş salatalık ve soğanları 500 ml'lik bir kavanoza koyun, soğutulmuş salamurayı kavanoza ekleyin ve sıkıca kapatın 1.
- En az 3 saat buzdolabında soğutun 1.
- Pişirdikten sonra hemen yiyebilirsiniz 1.
Ayrıca, genel turşu yapımı için aşağıdaki adımlar da uygulanabilir:
- Turşu kavanozlarını kaynar su ile çalkalayıp durulayın 3.
- Bir sürahinin içinde su, kaya tuzu, limon tuzu, şeker ve sirkeyi karıştırıp salamurayı hazırlayın 3.
- Kavanozlara salatalık ve sarımsakları dizip, hazırlanan karışımı sıcakken ağzına dek doldurup sıkıca kapatın ve ters çevirin 3.
- Oda sıcaklığında 2 hafta dinlendirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: