Turşu çeşitleri oldukça fazladır. İşte bazı örnekler:
- Sebze turşuları: Pancar, acı biber, domates, kornişon, biberiye, brüksel lahanası, çizik zeytin, jalapeno, kırmızı lahana, soğan, beyaz lahana, brokoli, havuç, kelek, taze fasulye, acur, karnabahar, patlıcan 124.
- Meyve turşuları: Armut, tatlı biber, kırmızı domates, gümüş soğan, mısır, mantar, enginar, balık, karides, mango, semizotu, avokado, kiraz 15.
Ayrıca, farklı mutfaklara ait çeşitli turşular da bulunmaktadır, örneğin:
- Alman tipi turşular: Gewurzgurken, Alman Altın Serisi 2.
- Ege usulü turşular: Defne yaprağı, dereotu ve sarımsak içerir 2.
Bu liste kapsamlı değildir ve daha fazla turşu çeşidi bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: