Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kornişon turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 kilogram kornişon salatalık 14;
- 3 su bardağı sirke 13;
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu (tepeleme) 1;
- 3 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 9 diş sarımsak 1;
- 1 kavanoz kaynar su 1.
Yapılışı:
- Salatalıkları güzelce yıkayıp sap kısımlarını hafifçe kesin 1.
- Sarımsakları soyun ve her bir kavanoza eşit şekilde bölüştürün 1.
- Salatalıkları kavanoza düzgünce yerleştirin 1.
- Her bir kavanoz için bir kap içine 1 su bardağı üzüm sirkesi, 2 tatlı kaşığı tepeleme kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, iyice karıştırın 1.
- Sirkeli karışımı salatalıkların üzerine dökün 1.
- Son olarak salatalıkların üzerine çıkana kadar kaynar su dökün 1.
- Hemen kavanozun kapağını sıkıca kapatın 1.
- Kavanozu ters çevirin ve 2 saat bu şekilde beklettikten sonra tekrar düz çevirin 1.
- Hazırladığınız kornişon turşusunu güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: