Buradasın
Alman Pastasının kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alman pastasının kreması için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı süt 14;
- yarım su bardağı toz şeker 14;
- 3 yumurta sarısı 14;
- 2 yemek kaşığı un 14;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 14;
- 1 paket vanilya 14;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 14.
Hazırlanışı:
- Yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini derin bir kasede tel çırpıcı ile karıştırın 14.
- Tencereye toz şeker ve sütü koyup kaynamaya bırakın 14.
- Kaynadıktan sonra yumurtalı karışıma bir kepçe dökün ve hızlıca karıştırın 14.
- Ardından yumurtalı karışımın tamamını tencereye dökün ve karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin 14.
- Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve karıştırın 14.
- Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın 14.
Kremanın kekin sıcaklığıyla temas etmemesi önemlidir; soğuk veya ılıkken kekin üzerine dökülmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: