Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alinazik yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Patlıcan közleme: Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin 12. Közleme sonrası kabukların kolayca soyulması için patlıcanları bir süre poşet veya kapaklı bir kaba koyup buharlanmasını sağlayın 12.
- Yoğurtlu karışım: Süzme yoğurt kullanmak, karışımın sulanmasını önler 23. Yoğurdu sarımsakla ezip dinlendirin 2.
- Etin hazırlanması: Kuzu veya dana eti kullanarak eti yüksek ateşte mühürleyin 12. Tuz ve karabiber dışında baharat eklemeyin 2.
- Sıcaklık dengesi: Yoğurtlu karışımın üzerine sıcak et koymayın; bu, yoğurdun kesilmesine neden olabilir 14.
- Sunum: Servis tabağına önce yoğurtlu patlıcan karışımını, üzerine kavrulmuş etleri yerleştirin 24. Üzerine tereyağı ve toz biberden bir sos dökebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: