Ali Nazik yapmak için gerekli malzemeler: Patlıcan beğendisi için: 600 g patlıcan (3-4 adet orta boy); 1 su bardağı süzme yoğurt; 2 diş sarımsak; Tuz ve karabiber. Kıyma harcı için: 250 g orta yağlı kıyma; 1 adet soğan; 1 adet domates; 1 adet yeşil biber; 3-4 kaşık sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı biber salçası (silme). Yapılışı: 1. Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın, yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun. 2. Doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyin, domatesler su salınca biber salçasını ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. 3. Patlıcanlarınızı közleyin, kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 4. Ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın. 5. Yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın. 6. Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak birbirine iyice geçmesini sağlayın, tuz ve karabiber ekleyin. 7. Servis tabağına beğendiyi alın, üzerine sıcak kıymadan ekleyin. 8. Eğer kıymanız yağsızsa, tereyağı ve pul biber kızdırıp üzerine gezdirin. 9. Domates ve yeşil biberle süsleyin. Ali Nazik, Gaziantep mutfağına ait bir yemektir.