• Buradasın

    Ali Nazik'in içine kabak konur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, Ali Nazik'in içine kabak konulabilir.
    Kabaklı Ali Nazik tarifinde, rendelenmiş kabak bir tavaya alınıp biraz sıvı yağ ile kavrulduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve kıyma harcı ile birlikte servis tabağına yerleştirilir 12.
    Bu tarif, geleneksel Ali Nazik tarifinden farklı bir yorumdur. Geleneksel tarifte ise közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma harcı bulunur 345.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ali nazik nasıl yapılır?

    Ali Nazik yapmak için gerekli malzemeler: Patlıcan beğendisi için: 600 g patlıcan (3-4 adet orta boy); 1 su bardağı süzme yoğurt; 2 diş sarımsak; Tuz ve karabiber. Kıyma harcı için: 250 g orta yağlı kıyma; 1 adet soğan; 1 adet domates; 1 adet yeşil biber; 3-4 kaşık sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı biber salçası (silme). Yapılışı: 1. Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın, yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun. 2. Doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyin, domatesler su salınca biber salçasını ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. 3. Patlıcanlarınızı közleyin, kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 4. Ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın. 5. Yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın. 6. Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak birbirine iyice geçmesini sağlayın, tuz ve karabiber ekleyin. 7. Servis tabağına beğendiyi alın, üzerine sıcak kıymadan ekleyin. 8. Eğer kıymanız yağsızsa, tereyağı ve pul biber kızdırıp üzerine gezdirin. 9. Domates ve yeşil biberle süsleyin. Ali Nazik, Gaziantep mutfağına ait bir yemektir.

    Ali nazik hangi yöreye ait?

    Ali nazik, Gaziantep mutfağına ait bir yemektir. Rivayete göre, 16. yüzyılda Yavuz Sultan Selim'in Antep ziyareti sırasında ortaya çıkmıştır.

    Ali Nazık'ın yanına ne gider?

    Ali Nazik kebabının yanına gidebilecek bazı lezzetler: Çoban veya yeşil salata. Bulgur pilavı. Taze fasulye veya barbunya pilaki. Ayran. Zeytinyağlı yaprak sarma. Lavaş ekmeği. Humus. Menü tercihleri kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir.