Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pandispanya ve krema ile yaş pasta yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Pandispanya için: 4 adet yumurta, 120 gram toz şeker, 120 gram un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 30 gram tereyağı (eritilmiş) 2.
- Krema için: 400 ml sıvı krema, 100 gram toz şeker, 1 paket vanilin, yarım su bardağı süt (şerbet için), 1-2 yemek kaşığı toz şeker (şerbet için) 2.
- Süsleme için: Çikolata parçaları, mevsim meyveleri 2.
Yapılışı:
- Pandispanya hazırlığı: Yumurta ve toz şekeri bir kabın içerisine alarak mikserle beyazlaşana kadar çırpın 23. Un, kabartma tozu ve vanilini ayrı bir kapta karıştırın ve bu karışımı yumurta ve şekerin üzerine eleyerek ekleyin 2. Eritilmiş tereyağını ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru nazikçe karıştırın 2. Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2.
- Krema hazırlığı: Sıvı kremayı bir kabın içerisine alın, toz şeker ve vanilini ekleyin ve mikserle yüksek devirde çırpın 2.
- Pasta montajı: Pişen pandispanyayı kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin 2. Soğuduktan sonra, pandispanyayı ortadan ikiye kesin 2. İlk kısma hazırladığınız süt şerbetini dökün 2. Üzerine hazırladığınız kremadan bir katman sürün ve diğer pandispanya parçasını üstüne yerleştirin 2. Kalan krema ile pastanın üstünü ve yanlarını kaplayın 2. Dilediğiniz gibi süsleyin 2.
- Servis: Dilimleyerek servis yapabilirsiniz 2. Yanında bir fincan kahve veya çay ile ikram etmek, tatlıyı daha da keyifli hale getirecektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: