Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 adet patates kızartmasının kaç gram olacağı, kullanılan patatesin büyüklüğüne, kesim şekline ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterir 34.
- Küçük patatesler (100-150 gram) 3. Kızartıldığında yaklaşık 50-70 gram kızartma elde edilebilir 3.
- Orta boy patatesler (150-200 gram) 3. Kızartıldığında yaklaşık 80-100 gram kızartma elde edilebilir 3.
- Büyük patatesler (200-300 gram) 3. Kızartıldığında yaklaşık 120-150 gram kızartma elde edilebilir 3.
Ayrıca, derin yağda kızartma yöntemi daha fazla yağ çekilmesine neden olarak gramajı artırırken, fırında kızartma daha az yağ kullanılarak yapıldığı için gramajı azaltır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: