Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartmalık patatesin anlaşılmasına yardımcı olan bazı özellikler şunlardır:
- Boyut 35. Kızartmalık patatesler, genellikle yemeklik patateslere kıyasla daha iri olur 35.
- Cilt 4. Kızartmalık patatesin cildi pürüzsüz, parlak ve kuru olmalıdır 4.
- Doku 4. İdeal kızartmalık patatesin içi beyaz ve hafif nemli olmalıdır 4.
- Tat 4. Kızartmalık patatesin aromatik bir tat ve hafif bir tatlılık içermesi gerekir 4.
- Nişasta oranı 23. Kızartmalık patatesin nişasta oranı yüksek, su oranı ise düşüktür 23.
- Kabuk rengi 35. Kabuklarının koyu sarı ve kırmızı tonlarda olması kızartmalık patatesin işareti olarak kabul edilir 35.
Kızartmalık patates seçerken bu özelliklere dikkat etmek, en iyi sonucu elde etmeye yardımcı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: