Poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2 çay bardağı ılık su; 2 çay bardağı ılık süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 paket instant maya; 3 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tuz; 2 adet yumurta akı; 8 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpın. 2. Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyin ve yoğurmaya başlayın. 3. Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. 4. Hamuru un serpili tezgaha alın ve son kez toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alın. 5. Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamurun üzerini açın, elle havasını alarak tezgaha alın. 7. Ardından hamura dilediğiniz şekli vererek poğaçaları hazırlayın. Ayrıca, mayasız poğaça tarifi de mevcuttur: 1. Geniş bir karıştırma kabında yoğurt, 1 tam yumurta ve 1 yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu bir araya getirin. 2. Malzemeleri karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 3. Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 5. Her bir parçayı elinizle hafifçe bastırarak açın ve ortasına iç harcı yerleştirin. 6. Hamurun kenarlarını ortada birleştirip kapatın ve birleşme yerleri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 7. Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin. 8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altın sarısı rengini alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.