Karali Zeytinyağı'nın kalitesi hakkında doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, zeytinyağının kalitesini anlamak için bazı genel yöntemler şunlardır: 1. Donma Testi: Gerçek zeytinyağı, 0 ile -6 derece arasında donar. 2. Su Testi: Bir bardak ılık suyun içine az miktarda zeytinyağı ekleyin, gerçek zeytinyağı baloncuklar çıkararak suyun yüzeyinde kalır. 3. Tadım Testi: Zeytinyağının genzi yakması, asidite oranına göre boğazda yakıcılık hissi bırakması gerçek olduğunu gösterir. 4. Koku Testi: Meyvemsi bir koku baskın olmalıdır, boya kokusu oksitlendiğini gösterir. Ayrıca, zeytinyağının üretim yöntemi (soğuk sıkım), hasat zamanı ve ambalajı da kalite göstergeleri arasında yer alır.