Buradasın
Soğuk sıkım zeytinyağı sanayi tipi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk sıkım zeytinyağı sanayi tipi, zeytinlerin 27°C'nin altında preslenerek elde edildiği üretim yöntemini ifade eder 12. Bu yöntem, zeytinyağının besin değerlerini, aromalarını ve antioksidan özelliklerini korumasını sağlar 2.
Üretim süreci şu aşamalardan oluşur:
- Zeytin Hasadı: Zeytinler genellikle ekim ve kasım aylarında olgunlaştığında toplanır 13.
- Temizleme: Toplanan zeytinler yaprak ve yabancı maddelerden ayrıştırılarak yıkanır 12.
- Sıkım ve Ayrıştırma: Zeytin hamuru düşük sıcaklıkta sıkılarak yağ ve posa ayrıştırılır 12.
- Filtrasyon ve Depolama: Elde edilen yağ, paslanmaz çelik tanklarda, serin bir yerde ısı ve ışıktan korunan bir ortamda saklanır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: