Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en iyi zeytinyağının nerenin olduğu konusunda kesin bir yanıt vermek mümkün değildir, çünkü zeytinyağının kalitesi, üretildiği bölgeye, iklim koşullarına, toprak yapısına, zeytin türüne ve üretim tekniklerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir 123.
Ancak, Türkiye'de kaliteli zeytinyağı üretilen bazı bölgeler şunlardır:
- Ayvalık, Edremit Körfezi ve çevresi 123. Bu bölgede üretilen zeytinyağları, hafif ve meyvemsi bir tada sahiptir 3.
- Milas 123. Memecik cinsi zeytinden üretilen zeytinyağları, yüksek meyvemsilik, yakıcılık ve acılık değerlerine sahiptir 12.
- Akhisar 12. Manisa-Akhisar bölgesinde üretilen zeytinyağları, yurt dışında ödüller almıştır 12.
- Gemlik 1. Bursa'nın Gemlik bölgesi, sofralık zeytinyağı üretiminde öne çıkar 1.
- Aydın ve Muğla 123. Bu bölgelerde baskın cins olan Memecik, yüksek besin değerleriyle bilinen zeytinyağları üretir 23.
- Hatay ve Güneydoğu Anadolu 3. Bu bölgelerde güçlü aromatik özelliklere ve yoğun tatlara sahip zeytinyağları üretilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: