11-11-11 gübresi, bitkilerin büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan azot, fosfor, potasyum, kükürt ve magnezyum gibi beş temel besin elementini içerir. Kullanım alanları: Patates, soğan, pamuk, mısır, yağlı tohumlar, narenciye, meyve ağaçları ve sebze tarımında yoğun olarak kullanılır. Turunçgiller, muz, elma, asma, zeytin, kiraz, fındık, fıstık, ceviz gibi bitkilerde taban gübresi olarak, vejetasyon dönemi başlangıcında toprağa karıştırılarak kullanılır. Domates, biber, salatalık, kavun, karpuz, kabak, havuç gibi bitkilerde taban gübresi olarak ekim veya dikimle birlikte uygulanır. Ayrıca, içerdiği organik madde sayesinde toprağın organik madde oranını artırır ve toprakların sürdürülebilir ömrüne katkı sağlar.