Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
11-11-11 gübresi, bitkilerin büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan azot, fosfor, potasyum, kükürt ve magnezyum gibi beş temel besin elementini içerir 123.
Kullanım alanları:
- Patates, soğan, pamuk, mısır, yağlı tohumlar, narenciye, meyve ağaçları ve sebze tarımında yoğun olarak kullanılır 1.
- Turunçgiller, muz, elma, asma, zeytin, kiraz, fındık, fıstık, ceviz gibi bitkilerde taban gübresi olarak, vejetasyon dönemi başlangıcında toprağa karıştırılarak kullanılır 3.
- Domates, biber, salatalık, kavun, karpuz, kabak, havuç gibi bitkilerde taban gübresi olarak ekim veya dikimle birlikte uygulanır 3.
Ayrıca, içerdiği organik madde sayesinde toprağın organik madde oranını artırır ve toprakların sürdürülebilir ömrüne katkı sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: