Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk yahnisi közde yapmak için özel bir tarif bulunmamaktadır. Ancak, genel tavuk yahnisi tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 4 adet tavuk but 1
- 2 adet soğan 12
- 2 adet domates 1
- 4 tane kırmızı yağ biberi 1
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber 1
Hazırlanışı:
- Butları yıkayıp temizledikten sonra süzdürün 1.
- Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyup soğanları küp şeklinde doğrayarak soteleyin 1.
- Küp doğranmış domatesleri ilave edin 1.
- Tavuk butlarını ekleyip biraz daha kavurup tuz, haşlanmış nohut ve karabiber ilave ederek 2 su bardağı sıcak su ilave edin 1.
- Kısık ateşte pişirip ocaktan almaya yakın bir çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edin 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: