Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk şinitzel yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 tavuk göğüs fileto 1;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi 1;
- 3 yumurta 1;
- 1 kırmızı, 1 yeşil, 1 sarı dolmalık biber 1;
- 1'er çay kaşığı kekik, nane, pul biber, karabiber, köri 1;
- 100 gr tereyağı 1;
- Yarım limon 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Dolmalık biberleri temizleyip çok minik parçalar halinde kıyın 1. Baharat ve ekmek içi ile harmanlayın 1.
- Unu ayrı bir tabağa alın 1. Etlerin her iki tarafına tuz serpiştirip yine her iki tarafını una bulayıp hafifçe silkeleyin 1.
- Yumurtaları yayvan bir tabakta iyice çırpın 1.
- Una buladığınız tavuk göğüs etlerinin iki tarafını yumurtaya bulayın 1.
- Etleri bu kez önceden hazırladığınız biberli ufalanmış ekmek içi karışımına bulayın 1.
- Tereyağını teflon tavada kızdırın 1. Etleri ekleyip iki taraflı kızartın 1. Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alın 1.
Servis önerisi: Tavuk şinitzeli, limon dilimleri ve patates salatası eşliğinde sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: