• Buradasın

    Şinitzel tavuk nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavuk şinitzel yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 tavuk göğüs fileto 1;
    • 1 su bardağı un 12;
    • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi 1;
    • 3 yumurta 1;
    • 1 kırmızı, 1 yeşil, 1 sarı dolmalık biber 1;
    • 1'er çay kaşığı kekik, nane, pul biber, karabiber, köri 1;
    • 100 gr tereyağı 1;
    • Yarım limon 1;
    • Tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Dolmalık biberleri temizleyip çok minik parçalar halinde kıyın 1. Baharat ve ekmek içi ile harmanlayın 1.
    2. Unu ayrı bir tabağa alın 1. Etlerin her iki tarafına tuz serpiştirip yine her iki tarafını una bulayıp hafifçe silkeleyin 1.
    3. Yumurtaları yayvan bir tabakta iyice çırpın 1.
    4. Una buladığınız tavuk göğüs etlerinin iki tarafını yumurtaya bulayın 1.
    5. Etleri bu kez önceden hazırladığınız biberli ufalanmış ekmek içi karışımına bulayın 1.
    6. Tereyağını teflon tavada kızdırın 1. Etleri ekleyip iki taraflı kızartın 1. Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alın 1.
    Servis önerisi: Tavuk şinitzeli, limon dilimleri ve patates salatası eşliğinde sunabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk şnitzel kaç dakikada pişer?

    Tavuk şnitzelin pişme süresi 15 dakika olarak belirtilmiştir.

    Bim tavuk şnitzel nasıl pişirilir?

    Bim tavuk şnitzel pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 4 tavuk göğüs fileto, 1 su bardağı un, 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi, 3 yumurta, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 yeşil dolmalık biber, 1 sarı dolmalık biber, 1'er çay kaşığı kekik, nane, pul biber, karabiber, köri, 100 gr tereyağı, yarım limon, tuz. 2. Dolmalık biberleri temizleyip çok minik parçalar halinde kıyın ve baharat ve ekmek içi ile harmanlayın. 3. Unu ayrı bir tabağa alın, tavuk göğüs etlerinin her iki tarafına tuz serpiştirip una bulayın ve hafifçe silkeleyin. 4. Yumurtaları yayvan bir tabakta iyice çırpın, unlu tavuk göğüs etlerinin iki tarafını yumurtaya bulayın ve biberli ufalanmış ekmek içi karışımına bulayın. 5. Tereyağını teflon tavada kızdırın, tavuk etlerini ekleyip iki taraflı kızartın ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Tavuk şnitzelini, limon dilimleri ve patates salatası eşliğinde servis edebilirsiniz.

    Piliç buttan şnitzel olur mu?

    Evet, piliç buttan şnitzel yapılabilir. Şnitzel, dana, domuz veya tavuk etinden yapılan bir yemek türüdür.

    Şnitzelin içine ne konur?

    Şnitzelin içine genellikle un, yumurta ve galeta unu karışımı kullanılır. Hazırlanışı: 1. Etlerin iki tarafına da tuz serpilir ve ardından bir kaba un ve tuz karışımı, ikinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntıları konur. 2. Büyük bir tavada tereyağı eritilir. 3. Biftekler sırasıyla ilk önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da ekmek kırıntısına bulanıp kızartılır. 4. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alınıp servis yapılır.

    Mantar soslu tavuk şnitzel nasıl yapılır?

    Mantar soslu tavuk şnitzel yapmak için gerekli malzemeler: Şnitzel için: 4 adet tavuk göğsü, yarım su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu, 2 yumurta, tuz, karabiber. Mantar sos için: 6-7 adet mantar, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım yemek kaşığı tereyağı, 1 küçük soğan, 1 diş sarımsak, 200 ml sıvı krema, 1 silme çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sebze tozu, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 çay bardağı süt ile karıştırılmış 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz. Hazırlanışı: 1. Tavuk göğüslerini inceltip her iki tarafına tuz ve karabiber serpin. 2. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. 3. Tavukları sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. 4. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü altın renginde kızartın. 5. Mantar sosu için tavaya biraz sıvı yağ alıp ince doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin, ardından biberler ve mantarı da ilave edip hafif soteledikten sonra bir kaşık un ekleyin. 6. Unu da yaklaşık bir dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve kremayı da ilave edip karıştırın, son olarak renk katsın diye biri iki dal ince kıyılmış maydanoz ekleyin. 7. Servis yapmadan önce mantar sosunuz koyulaştıysa biraz sütle kıvamını açabilirsiniz. 8. Kızaran şnitzeli servis tabağına alıp üzerine bolca mantarlı sostan dökerek sunuma geçebilirsiniz.

    En güzel şnitzel hangi etten yapılır?

    En güzel şnitzel, dana eti kullanılarak yapılır.

    Şnitzel için hangi but kullanılır?

    Tavuk şnitzel yapımında tavuk göğsü kullanılır.