Fırında tavuğu en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2-3 adet orta boy patates, 2 adet orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, taze çekilmiş karabiber, tuz, 2-3 adet defne yaprağı, 3 diş sarımsak. 2. Hazırlanışı: - Soğanları 8'er parçaya bölüp fırın tenceresinin dibine yayın, sarımsakları da bütün ve kabuklu olarak soğanların içine atın. - Patatesleri soyup bütün halde soğanların üzerine yerleştirin ve defne yapraklarını ekleyin. - Salça, yoğurt, tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve tuzu bir kasede ezerek karıştırın. - Hazırladığınız bu sosla tavuğu güzelce ovun ve tencereye yerleştirip kapağını kapatın. - 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 1-1,5 saat pişirin. - Tavuğu fırından çıkarıp dibinde biriken sudan üzerine gezdirin ve kapağı açık şekilde 15 dakika daha pişirin. Ayrıca, tavuğu marine ederek de daha lezzetli hale getirebilirsiniz.