Marmara Bölgesi'nde en çok yetişen tarım ürünleri şunlardır: 1. Buğday: Trakya bölgesinde yoğun olarak yetiştirilir. 2. Ayçiçeği: Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir ve Türkiye üretiminin büyük bir kısmını karşılar. 3. Şeker pancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır. 4. Tütün: Bursa, Balıkesir ve Adapazarı'nda ekimi yoğunlaşır. 5. Pirinç: Meriç ovalarında ekimi yapılır ve Edirne bölge üretiminde ilk sırayı alır. 6. Zeytin: Gemlik ve Mudanya yöresinde üretimi yoğunlaşır. 7. Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber: Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir.