Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kremalı mantar sosu yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1/2 soğan, ince doğranmış 1
- 1 pound taze mantar, ince doğranmış 1
- 1/2 su bardağı beyaz şarap 1
- 1/2 su bardağı et suyu 1
- 1/4 su bardağı krema 1
- Tuz ve karabiber 1
Yapılışı:
- Tereyağını bir tavada orta ateşte eritin 1.
- Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin 1.
- Mantarları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Şarabı ekleyin ve kaynatın 1.
- Et suyunu ekleyin ve kaynatın 1.
- Kremayı ekleyin ve karıştırın 1.
- Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın 1.
- Sosu ocaktan alın ve servis yapın 1.
Alternatif olarak, reyhanlı kremalı mantar sos tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2
- 10 adet mantar (dilimlenmiş) 2
- 1/2 limon suyu 2
- 1 su bardağı krema 2
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 2
- 1/2 çay bardağı su 2
- 1 çay kaşığı kuru reyhan 2
- 5 adet frenk soğanı 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2
Yapılışı:
- Tavayı yüksek ateşte ısıtın 2.
- Mantarları ve tereyağını koyup fazla renk aldırmadan soteleyin 2.
- Tavaya limon suyu, tuz, karabiber ve kremayı ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın 2.
- Soğuk suda incelttiğiniz nişastayı da ekleyip koyulaşana kadar sosu pişirin 2.
- Son olarak kuru reyhan ve kıyılmış frenk soğanını ekleyip karıştırın ve hemen sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: