• Buradasın

    En güzel kremalı mantar sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel kremalı mantar sosu yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:

    Malzemeler:

    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1
    • 1/2 soğan, ince doğranmış 1
    • 1 pound taze mantar, ince doğranmış 1
    • 1/2 su bardağı beyaz şarap 1
    • 1/2 su bardağı et suyu 1
    • 1/4 su bardağı krema 1
    • Tuz ve karabiber 1

    Yapılışı:

    1. Tereyağını bir tavada orta ateşte eritin 1.
    2. Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin 1.
    3. Mantarları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin 1.
    4. Şarabı ekleyin ve kaynatın 1.
    5. Et suyunu ekleyin ve kaynatın 1.
    6. Kremayı ekleyin ve karıştırın 1.
    7. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın 1.
    8. Sosu ocaktan alın ve servis yapın 1.

    Alternatif olarak, reyhanlı kremalı mantar sos tarifi de deneyebilirsiniz:

    Malzemeler:

    • 2 yemek kaşığı tereyağı 2
    • 10 adet mantar (dilimlenmiş) 2
    • 1/2 limon suyu 2
    • 1 su bardağı krema 2
    • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 2
    • 1/2 çay bardağı su 2
    • 1 çay kaşığı kuru reyhan 2
    • 5 adet frenk soğanı 2
    • 1 çay kaşığı tuz 2
    • 1/2 çay kaşığı karabiber 2

    Yapılışı:

    1. Tavayı yüksek ateşte ısıtın 2.
    2. Mantarları ve tereyağını koyup fazla renk aldırmadan soteleyin 2.
    3. Tavaya limon suyu, tuz, karabiber ve kremayı ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın 2.
    4. Soğuk suda incelttiğiniz nişastayı da ekleyip koyulaşana kadar sosu pişirin 2.
    5. Son olarak kuru reyhan ve kıyılmış frenk soğanını ekleyip karıştırın ve hemen sıcak olarak servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir