Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jus sos yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Et artıkları, sebzeler ve aromatikler su, beyaz şarap veya et suyunda kaynatılır 3.
- Tereyağı, nişasta veya irtibat eklenerek sos koyulaştırılır 3.
Alternatif olarak, "au jus" (kendi suyunda) sos yapmak için:
- Eti ve sebzeleri kavurma tavasından çıkarın 5.
- Tavadaki suları bir kaseye süzün ve yağdan arındırın 5.
- Kavurma tavasını düşük ateşte ocağa yerleştirin ve karamelize olmuş sosu eritmek için birkaç yemek kaşığı meyve suyu ekleyin 5.
- Bütün karamelize olmuş sos çözünene kadar meyve sularını eklemeye devam edin 5.
- Yeterli sıvınız yoksa, biraz tuzsuz konserve stok ekleyebilirsiniz 5.
- Sosu tadın, yeterince tuzluysa pişirmeyi bırakın ve ısıdan alın 5.
- Sosu daha fazla azaltmak için pişirmeye devam edebilir veya tereyağı ekleyebilirsiniz 5.
Jus sos tarifi, kullanılan malzemelere ve istenen kıvama göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: