Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohut dürümün sosu için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- Haşlanmış nohut 23.
- Zeytinyağı 4.
- Tatlı toz kırmızı biber 4.
- Toz kimyon 4.
- Üzüm pekmezi 4.
- Üzüm sirkesi 4.
Yapılışı:
- Bir kasede nohutları, zeytinyağının yarısı, toz kırmızı biber, toz kimyon ve bir miktar tuz ile harmanlayın 4.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, nohutlar altın rengini alıp kıtır olana kadar pişirin 4.
- Fırından çıkardığınız nohutlar soğuduktan sonra 3/2’sini rondoda çekin 4.
- Ayrı bir kasede üzüm pekmezini, sirkeyi, kalan zeytinyağını, kimyon tohumlarını ve arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın 4.
- Rondoda çektiğiniz nohutları bu karışıma ekleyip karıştırın 4.
Bu sos, tatlı-ekşi lezzetiyle bebek ıspanak, roka ya da maskolin yeşillikleri gibi aroması güçlü otlar ile uyum sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: