Buradasın
Portakallı ördeğin sosu nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı ördek sosu için gerekli malzemeler:
- 1 adet portakal 15;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
- 1,5 yemek kaşığı un veya nişasta 5;
- Ördeğin pişerken çıkan suyu 5;
- İsteğe göre çok az tuz ve karabiber 5.
Hazırlanışı:
- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısıtın 5.
- 1,5 yemek kaşığı un ekleyin ve hafifçe kızarana kadar karıştırın 5.
- Ördek suyu ekleyin ve pişirin 5. İsterseniz ördek suyunu sos kıvamlaştırıcı ile karıştırıp pişirebilirsiniz 5.
- 1 portakal sıkın ve suyunu sosa ekleyin 5.
- Sosu 2-3 dakika kısık ateşte pişirin 5.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin 5.
Portakallı ördek sosunu hazırlarken, portakalın bol suluysa yarım, az suluysa 1 portakal suyu kullanılması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: