Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi iskender sosu, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, yaygın olarak kullanılan ve beğenilen iskender soslarından bazıları şunlardır:
- Klasik İskender Sosu 23. 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ile hazırlanır 23.
- Lokanta Usulü İskender Sosu 4. Bir yemek kaşığı tereyağı eritilir, üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulur 4. Ardından tuz, karabiber, toz biber eklenir ve 1 su bardağı sıcak su ile sos kaynayana kadar pişirilir 4.
- Pratik İskender Sosu 5. Tereyağı ve un kahverengi olana kadar kavrulur, ardından salçalar eklenir 5. Rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, nane, fesleğen ve biberiye eklenir 5. 2 litre kaynar su yavaş yavaş eklenerek sos kıvam alana kadar pişirilir 5.
İskender sosu, iskender kebap, beyti, döner ve yoğurtlu kebaplar üzerinde sıcak olarak kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: