Izgara balık sosu hazırlamak için gerekli malzemeler: yarım demet ince doğranmış maydanoz; 1 limonun suyu; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay bardağı zeytinyağı. Hazırlanışı: 1. Derin bir kaseye limonun suyunu koyun. 2. İnce doğradığınız maydanozu da bir kaseye ekleyin. 3. Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu iyice karıştırın, maydanozu da ekleyip karıştırın. 4. Hazırladığınız sosu, ızgarada pişirdiğiniz balıkların yanında servis edin. Alternatif bir ızgara balık sosu tarifi: Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 diş sarımsak (ezilmiş); 1 adet limon suyu; 1 yemek kaşığı soya sosu; 1 tatlı kaşığı bal; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1/2 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı taze dereotu (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Bir karıştırma kabında zeytinyağını ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. 2. Ardından, limon suyunu, soya sosunu ve balı ekleyin. 3. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. 4. Karışıma tuz ve karabiber ekleyerek, damak zevkinize göre ayarlayın. 5. Eğer dereotu kullanıyorsanız, doğranmış dereotunu da karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. 6. Sosunuzu, hazırladığınız balık yemeğinin üzerine dökerek veya yanında sos olarak servis edebilirsiniz.