Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık ızgara sosu hazırlamak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3;
- 3 yemek kaşığı limon suyu 3;
- 1 çay kaşığı kuru kekik veya adaçayı (ezilmiş olarak) 3;
- 3 diş sarımsak (dövülmüş olarak) 3;
- Çeyrek çay kaşığı tuz 3;
- Çeyrek çay kaşığı karabiber 3.
Hazırlanışı:
- Küçük bir tavada tereyağını eritin 3.
- Geri kalan malzemeleri ekleyip karıştırın 3.
- Pişirme için hazır olan balığın üzerine fırça yardımıyla sosu sürün 3.
Ayrıca, soslu somon ızgara yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 2 dilim somon 2;
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 3-4 diş rende sarımsak 2;
- 2-3 dal maydanoz (kıyılmış) 2;
- Yarım limon kabuğu rendesi 2;
- Yarım limon suyu 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2.
Hazırlanışı:
- Tüm sos malzemelerini cam bir kasede hazırlayıp karıştırın 2.
- Balıkları sosa yatırın ve 24 saat buzdolabında bekletin 2.
- 24 saat sonra balıkları buzdolabından çıkarıp ızgara yapın 2.
Balık ızgara sosu için farklı tarifler de bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: