Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Izgara balık sosu hazırlamak için gerekli malzemeler:
- yarım demet ince doğranmış maydanoz 2;
- 1 limonun suyu 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2.
Hazırlanışı:
- Derin bir kaseye limonun suyunu koyun 2.
- İnce doğradığınız maydanozu da bir kaseye ekleyin 2.
- Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu iyice karıştırın, maydanozu da ekleyip karıştırın 2.
- Hazırladığınız sosu, ızgarada pişirdiğiniz balıkların yanında servis edin 2.
Alternatif bir ızgara balık sosu tarifi:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 3;
- 1 adet limon suyu 3;
- 1 yemek kaşığı soya sosu 4;
- 1 tatlı kaşığı bal 4;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 4;
- 1/2 çay kaşığı tuz 4;
- 1 tatlı kaşığı taze dereotu (isteğe bağlı) 4.
Hazırlanışı:
- Bir karıştırma kabında zeytinyağını ve ezilmiş sarımsakları karıştırın 4.
- Ardından, limon suyunu, soya sosunu ve balı ekleyin 4.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin 4.
- Karışıma tuz ve karabiber ekleyerek, damak zevkinize göre ayarlayın 4.
- Eğer dereotu kullanıyorsanız, doğranmış dereotunu da karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın 4.
- Sosunuzu, hazırladığınız balık yemeğinin üzerine dökerek veya yanında sos olarak servis edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: