Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayonez yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 adet yumurta sarısı (taze ve oda sıcaklığında) 13;
- 200 ml sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı tercih edilebilir) 1;
- 1 yemek kaşığı beyaz pirinç sirkesi (veya beyaz sirke) 1;
- 1 yemek kaşığı taze limon suyu 1;
- 4,5 yemek kaşığı su 1;
- Tuz (damak tadına göre ayarlanabilir) 1.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurta sarısını derin bir kaseye alın ve mikser yardımıyla homojen bir kıvam alana kadar orta hızda çırpın 1.
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Yumurta sarısı ve yağ tamamen bütünleşince, kalan yağı azar azar ekleyin 1. Bu aşamada mikseri yüksek devirde çalıştırarak yağı yavaşça dökmelisiniz 1.
- Yağın tamamını eklemeden önce ara ara sirke ve limon suyunu da sosa ekleyin 1. Bu, hem mayonezin lezzetini hem de kıvamını dengeleyecektir 1.
- Mayonez istediğinizden daha koyu olduysa, su ekleyerek inceltebilirsiniz 1. Yavaş yavaş suyu eklerken çırpmaya devam edin 1.
- Son olarak tuzunu ayarladıktan sonra, mayonezi 2-3 dakika daha çırpın 1.
Artık ev yapımı mayoneziniz servise hazır!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: