Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel sos yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 125;
- 2 yemek kaşığı un 125;
- 2,5 su bardağı süt 12;
- 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber 12.
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını alın ve yakmadan eritin 125.
- Eriyen tereyağına unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun 125.
- Un kavrulduktan sonra sütü azar azar ekleyerek çırpıcı ile karıştırın 125.
- Pürüzsüz bir kıvam alınca geri kalan sütü de ekleyin ve sos kıvam alıncaya kadar pişirin 125.
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın 125.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: