Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel sos yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 2 yemek kaşığı un 12;
- 1,5 su bardağı süt 12;
- Tuz, karabiber, muskat (isteğe bağlı) 12.
Yapılışı:
- Tereyağını tavaya alın ve kısık ateşte eritin 14.
- Eriyen tereyağına unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun 4.
- Üzerine sütü azar azar ekleyerek çırpıcı ile karıştırın 4.
- Pürüzsüz bir kıvam alınca geri kalan sütü de ekleyin ve sürekli karıştırarak sos kıvam alıncaya kadar pişirin 4.
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyin, biraz daha karıştırın ve ocaktan alın 4.
Beşamel sosu, et, tavuk, balık yemekleri ve sebzelerin üzerinde kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: